For alle leveranser gjelder at vi tar imot hjort som er ferdig flådd, klyvd og korrekt nedkjølt. GFK- erklæring fra godkjent feltkontrollør må medfølge. Se krav nedenfor.
Prøvetaking i forhold til CWD, så må det være gjennomført i henhold til krav i ditt fellingsområde. Denne prøven må sendes inn for godkjenning så raskt som mulig etter felling av hjorten.
Vi krever levering innen 3 døgn fra felling forutsatt rett nedkjøling. Kan avvikes etter avtale med oss.
Priser og oppgjør for 2025:
Prisene gjelder pr innveid kg skrott godkjent for konsum av Mattilsynet.
| Kategorier | Pris ink mva |
|---|---|
| Hjort under – 40 kg | kr 59,00 |
| Hjort mellom 40,1 kg – 80,0 kg | kr 99,00 |
| Hjort over 80,0 kg | kr 89,00 |
| Fett mengde anslås og trekkes i fra | |
| Kontrollavgift Mattilsynet | Kr 180,00 pr slakt |
- Du må sørge for at temperatur i slaktet (måles i låret) er under 7 grader innen 24 timer, enten ved å ha egen kjøling eller komme raskere til oss enn maks tiden på 3 døgn.
- Har du ikke kjøling vil derfor utetemperaturen avgjøre når du må levere innen 3 døgn fristen.
- Slaktet skal henge skjermet fra fugl/innsekt og frost om det henger i friluft.
- Slaktet skal være klyvd på langs og ryggmarg være fjernet.
- Nyretalg og øvrig talg skal være fjernet fra bukhule og bekken.
- Hale, mellomgulv og halskjøtt (på undersiden) og spiserørsrester fjernes i sin helhet.
- Kjøtt i hele kulebanen inkl kuleinngang/utgang skal fjernes.
- Ved skuddsår i bog skal bogen åpnes og alle blodutredelser og beinsplinter fjernes.
- Slaktet skal håndteres hygienisk og overflaten skal være fri for hår og annen forurensing, kjøtt må fjernes i den utstrekning som dette krever.
- Emballer helst slaktet før du legger det ned for enkel hygienisk håndtering ved lasting/lossing.
- Legg slaktet i bil slik at bakbein/hase er nærmest rampa for enkel oppkroking hos oss.
- Meld fra til vårt sentralbord på telefon 468 46 180 innen kl 14.00 på leveringsdag om at du kommer. Det er ikke er ikke mulig å komme uanmeldt.
- CWD-prøve må være tatt ut og prøveidentitet må medfølge slaktet.
- Vi har mottak hver ukedag mellom kl 15.00 og 16.00 eller etter avtale.
- Generelt vær påpasselig med slaktehygiene, trimming, nedkjøling og hygienisk transport, vi forbeholder oss retten til å avvise alle slakt som ikke er håndtert hygienisk godt nok.
- All vektrapportering skjer via internett www.dullum.no. Oppgjør sendes pr e-post.
- Vi forbeholder oss retten til å redusere inntaket om salget skulle tilsi det.
