For alle leveranser gjelder at vi tar imot hjort som er ferdig flådd, klyvd og korrekt nedkjølt. GFK- erklæring fra godkjent feltkontrollør må medfølge. Se krav nedenfor.
Prøvetaking i forhold til CWD, så må det være gjennomført i henhold til krav i ditt fellingsområde. Denne prøven må sendes inn for godkjenning så raskt som mulig etter felling av hjorten.
Vi krever levering innen 3 døgn fra felling forutsatt rett nedkjøling. Kan avvikes etter avtale med oss.
Priser og oppgjør for 2024:
Prisene gjelder pr innveid kg skrott godkjent for konsum av Mattilsynet.
Kategorier
Pris ink mva
Hjort under – 40 kg
kr 55,00
Hjort mellom 40,1 kg – 80,0 kg
kr 95,00
Hjort over 80,0 kg
kr 85,00
Fett mengde anslås og trekkes i fra
Kontrollavgift Mattilsynet
Kr 180,00 pr slakt
Du må sørge for at temperatur i slaktet (måles i låret) er under 7 grader innen 24 timer, enten ved å ha egen kjøling eller komme raskere til oss enn maks tiden på 3 døgn.
Har du ikke kjøling vil derfor utetemperaturen avgjøre når du må levere innen 3 døgn fristen.
Slaktet skal henge skjermet fra fugl/innsekt og frost om det henger i friluft.
Slaktet skal være klyvd på langs og ryggmarg være fjernet.
Nyretalg og øvrig talg skal være fjernet fra bukhule og bekken.
Hale, mellomgulv og halskjøtt (på undersiden) og spiserørsrester fjernes i sin helhet.
Kjøtt i hele kulebanen inkl kuleinngang/utgang skal fjernes.
Ved skuddsår i bog skal bogen åpnes og alle blodutredelser og beinsplinter fjernes.
Slaktet skal håndteres hygienisk og overflaten skal være fri for hår og annen forurensing, kjøtt må fjernes i den utstrekning som dette krever.
Emballer helst slaktet før du legger det ned for enkel hygienisk håndtering ved lasting/lossing.
Legg slaktet i bil slik at bakbein/hase er nærmest rampa for enkel oppkroking hos oss.
Meld fra til vårt sentralbord på telefon 468 46 180 innen kl 14.00 på leveringsdag om at du kommer. Det er ikke er ikke mulig å komme uanmeldt.
CWD-prøve må være tatt ut og prøveidentitet må medfølge slaktet.
Vi har mottak hver ukedag mellom kl 15.00 og 16.00 eller etter avtale.
Generelt vær påpasselig med slaktehygiene, trimming, nedkjøling og hygienisk transport, vi forbeholder oss retten til å avvise alle slakt som ikke er håndtert hygienisk godt nok.
All vektrapportering skjer via internett www.dullum.no. Oppgjør sendes pr e-post.
Vi forbeholder oss retten til å redusere inntaket om salget skulle tilsi det.